Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter

Volvo reservdelar

Volvo - historia och nutid

Volvo är Sveriges vanligaste bilmärke, och har varit det i princip sedan starten 1927 i Göteborg. Faktum är att ungefär var femte såld bil i Sverige är en Volvo. Volvo har sedan starten haft en stor del av sin tillverkning i Torslanda.

Med försäljning i över 100 länder är Volvo idag ett globalt företag. Efter att ha varit ägda av Ford såldes företaget Volvo Personbilar 2010 till det kinesiska företaget Geely Holding.

Volvo Personbilar är väldigt starkt förknippade med Göteborg men har också tillverkning i Floby, Olofström och Skövde.

Mister-Auto erbjuder ett stort sortiment av reservdelar till alla möjliga sorters Volvo-modeller. Beställ online för ett billigare pris idag.

Volvos olika modeller

Volvo S60 är en sedanmodell som tillverkas i Belgien. Den nya modellen lanserades 2010. Bilen finns också i Cross-Country modell. S80 är en annan sedanmodell som är en aning större än S60. Under 90-talet var detta Volvos lyxigare bil men lyxen har till viss del givit väg för en trevlig och komfortabel familjebil.

V40 är en så kallad halvkombi, vilket betyder att det är en mindre fyrasitsig bil. Den går att jämföra med en Wolksvagen Golf. Den nya modellen lanserades 2012. V60 är den mindre versionen av V70 och tillverkas i Torslanda, Göteborg. Bilen har nyligen uppdaterats med ny front. Volvo V70 är Volvos mest populära bilserie. Den är inne i tredje generationen, en generation som lanserades 2008.

XC60 är den minsta Xcross-Country modellen. Denna modellserie karaktäriseras oftast som stadsjeepar. XC70 lanserades 1997 och är inne i tredje generationen. XC90 är den största modellen från Volvo och är en typisk SUV.

Mister-Auto erbjuder reservdelar till alla dessa bilmodeller men har så klart också bildelar till till tidigare modeller som 240, 740, 850, och 940. Hos oss är det lätt att hitta rätt reservdel till din bil. Det enda du behöver göra är att fylla i ditt registreringsnummer så hittar vi rätt del till din bil.

Vanliga problem hos Volvobilar

Det kan vara bra att veta vilka fel som ofta inträffar på moderna Volvo-bilar. Därför har vi sammanställt en kort lista med vanliga fel hos olika populära modeller.

  • S60 - Vissa problem med växellådsras har förekommit. Dessa bilar kan också behöva uppgraderad motorstyrning. Glapp i styrleder, och problem med stötdämpare och länkärmar är också vanliga.
  • S80 - Äldre S80 har problem med bromsslangar och ljuddämpare. Glapp i lampor är också ett vanligt problem.
  • V40 - Bromsslangarna behövs oftast bytas. Kan även ha vissa rostproblem.
  • V60 - Här förekommer det rapporter om data- och elektroniska fel. Speciellt key-less systemet har kommit under kritik.
  • V70 - Generatorremm kan hoppa av, vilket kan orsaka motorhaveri. Ryckig gång på grund av motorstörning är vanligt förekommande. Elproblem har plågat bilmodellen, med problem med alla elektroniska system (AC, fönsterhissar, parkeringssensor).
  • XC60 - Det är vanligt med skrammel i dörrar. Det finns även många rapporter om elektroniska fel. Dörrlås behövs oftast bytas.
  • XC70 - Äldre bilar kan vara väldigt bränsletörstiga. Har problem med datorsystem. Vissa problem med fyrhjulsdriften.
  • XC90 - ett vanligt problem med denna bilmodell är att motorn och växellådan kan vara slitna även om bilen är relativt ny. Detta på grund av bilens tunga vikt. Det finns också vissa rapporter om problem med spindel- och styrleder.
  • 850 - Vissa problem med växellådan. Kan också ha problem med ABS-system som måste bytas. Även packboxen vid motorn kan behövas bytas.
  • 940 - Denna modell har oftast problem med turbo-modeller efter att bilen gått ett par tiotusen mil. Oljeläckage från motorn är också vanligt. Det vanligaste problemet är bromsarna som lätt rostar eller inte fungerar jämnt. Även handbromsen kan tappa med tiden.

Med detta sagt håller Volvo i regel bra kvalitet jämfört med konkurrenterna. Med bra underhåll och regelbunden service kan din Volvo fortsätta rulla ett bra tag till.

Delar och tillbehör till din Volvo enkelt online

Behöver din Volvo nya skivbroms eller stödämpare? Med Mister-Auto kan du beställa reservdelar på nätet till din Volvo enkelt och snabbt. Då vi har verksamhet i över 20 länder och har ett sortiment med över 300.000 bildelar ser vi till att du får bildelarna du behöver till ett pris som du tycker om.

Sortera
Tekniske egenskaper