Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter

Volkswagen reservdelar

Volkswagen - Tysklands största biltillverkare

Volkswagen är idag en av världens största biltillverkare. Efter starten 1946 har bilmärket dominerat den europeiska marknaden, och sakta men säkert även världen i stort. Faktum är att bland de tio mest sålda bilarna i världshistorien, finns tre Volkswagen-bilar, Golf, Passat, och Beetle.

Volkswagens olika modeller samt vanliga problem

Volkswagens bilmodeller har, likt alla andra tillverkares, oftast ett eller ett par fel som du som bilägare bör hålla ett vakande öga på.

Volkswagen Golf

Denna bilmodell är en av Volkswagens mindre bilar, och en av Volkswagens långkörare. Bilen var revolutionerande när den kom, och skapade i princip en helt ny bilklass. Under senare år har också bilmodellen fått ta emot en rad prestigefyllda priser. Däribland World Car of the Year 2009 och 2013. Sedan 2012 är bilen inne på sin sjunde generation.

Ett vanligt problem hos nyare modeller är att dörrarna läcker. Detta beror på att vattenavledningen i dörrarna är dåligt designade.

Ett annat vanligt problem är att partikelfiltret på diesel-varianter lätt blir igenfyllt. För att rensas ut partikelfiltret kan du köra din Golf i 2500 varv i ungefär femton minuter. Detta borde rensa ut partiklarna från filtret.

Slutgiltligen kan det förekomma att stötdämparna börjar låta när du kör på sämre vägunderlag. Detta beror oftast på att stötdämparbussningarna är slitna och behövs bytas.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat är en familjebil som först började tillverkas 1973. Även denna bilmodell är en prisvinnare, och vann 2012 Motor Trend Car of the Year. 2015 släpptes en ny generation av bilen.

Ett väldigt vanligt problem hos äldre modeller är att elektroniken har en hel del skavanker. Detta kan lösas genom uppdateringar av bilens mjukvara.

Även kopplingen kan ge upp lätt. De första tecknet på detta är oftast att koppling skälver när du påbörjar din körning. För att åtgärda detta problem behöver du byta koppling

Det har också förekommit många rapporter från bilägare om att det är svårt att växla upp till andra växeln. Detta kan enkelt åtgärdas genom att fylla på oljan i växellådan.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo kan enklast beskrivas som Golfens lillebror. Bilen har tillverkats kontinuerligt sedan 1975 och är idag inne på sin femte generation. 2010 vann modellen World Car of the Year.

Polon har i mångt och mycket samma problem som Volkswagen Golf. Men har också sina egna små problem.

Ett av dessa är problem med spolarstrålen. Efter ett par år kan röret som leder vatten till spolarstrålen gå sönder, och behöver då bytas ut.

Det finns också vissa problem med de elektriska fönsterhissarna. Oftast går fönstren upp långsammare än vad som är normalt, eller att fönsterhissarna slutar fungera helt.

Beställ dina Volkswagen reservdelar från Mister-Auto

När en bil går sönder blir det oftast en väldigt dyr affär för bilägaren. Men med Mister-Auto behöver detta inte vara fallet. Då vi inte har några verkstäder eller butiker ser vi till att det enda du betalar för är bildelen i sig själv. Vi har också samarbeten med några av världens största bildelstillverkare. I slutändan ger det dig som kund ett riktigt bra pris.

Sortera
Tekniske egenskaper