Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Välj din däckstorlek

Hitta dina däck

Stellantis group dotterbolag
Delbetalning
Över 20 000 produktreferenser
Fri frakt från 4 däck som köpts

Våra däckmärken

Mest sålda

Mister-Auto hjälper dig att hålla din bil i gott skick året runt till en lägre kostnad, tack vare försäljning av originaldelar och andra delar från stora tillverkare. Dessutom kan den internetbaserade bildelsbutiken från och med nu erbjuda dig en rad olika däck från de bästa varumärkena till rabatterade priser. Samtidigt som du beställer dina bildelar kan du alltså beställa dina sommardäck, vinterdäck eller helårsdäck eller till och med däck till din 4x4-bil. Du kan välja det mest lämpliga varumärket för dig, till exempel Michelin, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Continental eller något annat.

Däcket är en väsentlig del av ditt fordon. Som den enda kontaktpunkten med marken måste däcket tillåta fordonet att accelerera, svänga och bromsa oberoende av vägförhållanden, körstil och väderförhållanden. Det är med andra ord viktigt att vara medveten om att däcket är en viktig komponent för att ditt fordon ska fungera på rätt sätt. Säkerhet, körkomfort och låg bränsleförbrukning beror i stor utsträckning på ditt val av däck.

Sommardäck och vinterdäck

Sommardäck rekommenderas när väderförhållandena är milda. Men om temperaturen sjunker under 7° C (44,6° F) rekommenderas vinterdäck. Faktum är att sommardäck blir hårda på grund av nedkylning och då försämras deras grepp. Vinterdäck ger ökat grepp på kall, våt eller snötäckt mark och minskar därför risken för olyckor. Vinterdäck har också fördelen att de bättre dränerar vatten vid kraftigt regn. Ett fordon måste vara försett med lämpliga däck för säsongen. Man ska aldrig blanda sommar- och vinterdäck eftersom det äventyrar förarens och passagerarnas säkerhet, då bilen kan utveckla farlig överstyrning eller understyrning.

4x4-däck

4x4 och SUV är fordon som också behöver lämpliga däck, som är anpassade efter hur fordonet ska användas. Det finns tre olika typer av däck för 4x4: terrängdäck, som även kallas "Off road", vägdäck och däck för blandad körning.

När ska jag byta däck?

För att avgöra när du ska byta däck är det viktigt att regelbundet kontrollera däckens skick:

  • Kontrollera däckens slitage:Du ska byta däck när djupet på däckmönstret är 3 mm (det minsta lagliga djupet är 1,6 mm).
  • Inspektera däckets sidor:däcket ska inte vara skadat, ha djupa punkteringar, deformationer eller tecken på för tidigt åldrande.
150 experter redo att hjälpa dig
Delbetalning
skickas samma dag
Lätt att returnera:
30 dagar öppet köp