Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter
Fram till söndag

Motoroljor från Castrol

Bildelstillverkare CASTROL

Sedan 2008 har vi på Mister-Auto jobbat med att ge våra kunder det bästa värdet för pengarna. Idag är vi Europas största näthandel för bildelar och däck med över 300 000 produktreferenser och levererar till över 20 länder!

Söker du efter billig motolja till din bil? Vi säljer motorolja från Castrol till ett väldigt bra pris! Du kan söka med hjälp av viskositetsindexen eller med information om din bil.

Castrol – kvalitetsoljor till bilen!

Castrol är världens ledande tillverkare av oljor, fetter och andra liknande varor för bilindustrin, marinindsutrin och flygindustrin. Företagets huvudkontor ligger i Pangbourne, Storbritannien. Castrol har sin usprung i The Wakefield Oil Company som grundades redan året 1899. Företaget började utveckla smörjmedel speciellt för bil- och flygplansmotorer. Man behövde en olja som var tillräckligt flytande för att fungera vid kallstart och som var också tillräckligt tjock för att fungera vid höga temperaturer. Man upptäckte att en tillsats av ricinolja, på engelska Caster oil, gjorde att man kunde nå dessa egenskaper. Det var så företaget fick sitt namn Castrol.

Sponsorskap har alltid varit en viktig del av Castrols marknadsföringsstrategi. Redan under tiden under The Wakefield Oil Company, bestämde företaget sig att använda sig av denna nya metod. Företagets namn började synas på olika flyg- och biltävlingar. Under det mer moderna tiden har Castrol bland annat synts i sammanhang med Formell 1, Rally, NASCAR och rugby.

Under 1960-talet hade namnet på motoroljan blivit mer känd än namnet på företaget och The Wakefield Company blev Castrol Ltd. Samtidigt började man forska mer och mer hur man kunde tillverka ännu effektivare smörjmedel för motorer.

Castrol koncentrerade sig inte endast i bilar och flygplan utan även i fartygsindustrin. År 1967 sjöfartes Queen Elisabeth II, dåtidens största oceanångare, och fartygets smörjmedel var från Castrol. Under 1980- och 1990-talet fortsatte företaget med att presentera mer och mer innovativa produkter på marknaden.

Castrol har inte endast varit synlig på vatten, mark och luft utan även i rymden. Då NASAs Curiosity-fyrhjuling rullade ner på Mars hade den i sig Castrol-smörjmedel. Man hade utvecklat ett smörjmedel som skulle speciellt fungera i rymden med extrema och varierande värmeförhållanden.

Inom bilindustrin är Castrol idag känd för tre motoroljor:Castrol Edge, Castrol Magnatec och Castrol GTX.

  • Castrol Edge är Castrols starkaste och mest avancerade motorolja. Den unika teknologin som ligger bakom oljan gör att oljan kan ha den styrka som behövs för att minska kontakten mellan olika metallytor.
  • Castrol Magnatec är en olja som är specialiserad i att skydda motorn från starten, eftersom den största andelen av motorslitaget sker under uppvärmningen av motorn. Motoroljan använder sig av speciella molekyler som hjälper till att skydda motordelarna.
  • Castrol GTX:s specialitet är att den rensar motorn från gammalt oljeslam och skyddar mot att nytt slam skulle uppkomma. Det är en viktig process, eftersom om det finns för mycket gammalt oljelsam kan motorn sluta fungera.

Köp Castrol-motorolja för fömånliga priser!

Ifall du söker en motorolja med hög prestanda är Castrol ett märke för dig. Hos oss hittar du Castrol-motoroljor till alla bilmärken och modeller vare sig du söker efter Castrol Edge, Catrsol Magnatec eller Castrol GTX.

Bekanta dig med vårt stora urval! Ifall du behöver hjälp kan du alltid kontakta vårt kunnande kundservice.

Sortera
Tekniske egenskaper
Produktkriterier
CASTROL
Växellådsolja CASTROL SYNTRANS V FE 75W80 - 1 Liter CASTROL - 15F229

Växellådsolja CASTROL SYNTRANS V FE 75W80 - 1 Liter
CASTROL -
Ref: 15F229

CASTROL
Motorolja CASTROL - 15F706

Motorolja
CASTROL -
Ref: 15F706

1 recensioner
CASTROL
Motorolja CASTROL - 15F6DC

Motorolja
CASTROL -
Ref: 15F6DC

CASTROL
Motorolja GTX 15W40 - 5 Liter CASTROL - 15F629

Motorolja GTX 15W40 - 5 Liter
CASTROL -
Ref: 15F629

CASTROL
Motorolja CASTROL - 15F90C

Motorolja
CASTROL -
Ref: 15F90C

CASTROL
Motorolja Edge 5W40 - 1 Liter CASTROL - 14C109

Motorolja Edge 5W40 - 1 Liter
CASTROL -
Ref: 14C109

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 experter redo att hjälpa dig
Delbetalning
skickas samma dag
Lätt att returnera:
30 dagar öppet köp