Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter

Audi reservdelar

Audi - Volkswagens premiummärke

Audi är idag en av världens mest ansedda biltillverkare. Med huvudkvarter i Ingolstadt är Audi idag ansvariga för premiumsegmentet i Volkswagen-gruppen.

Efter att ha haft stora problem under 80-talet gick Audi från klarhet till klarhet under 90- och 2000-talet. Idag konkurrerar de främst med BMW och Mercedes.

Vanliga Audi-modeller och dess problem

Audi har idag en rad olika modeller. Här har vi samlat information om vad du behöver hålla koll på ifall du äger en av Audis vanligare modeller.

Audi A1

Detta är Audis minsta bil, och är relativt ny på marknaden. Bilen började säljas under 2010 och riktar främst in sig på ett yngre marknadssegment. Bilen tillverkas i Belgien.

Ett vanligt problem på cabriolet-versionen är att takmotorn slutar fungera. Ifall du märker att det går långsammare att fälla upp och ned taket är detta ett tecken på att motorn börjat sjunga på sista versen.

Ett annat vanligt problem på dieselbilar är att DPF-lampan börjar lysa. DPF betyder Diesel Particulate Filter och är bränslefiltret som skyddar motorn från smuts. Främst förekommer detta problem på bilar som endast körs i stadstrafik, då motorn inte kommer upp i tillräckligt höga temperaturer för att bränna partiklarna. Problemet kan lätt åtgärdas genom att åka ut på landsväg och köra upp motorn till 2500 varv i 10-15 minuter.

Andra vanliga problem är att bilens bilbälten lätt slits i kanterna och att förarkonsolen skallrar vid höga hastigheter. Båda dessa problem täcks utav garantin.

Audi A3

Audi A3 är en modellserie av sedaner som började tillverkas 1996. Modellserien är idag inne på sin tredje generation.

Problem med stötdämpare är väldigt vanliga på äldre Audi A3. Oftast märker bilägare att bilen ger ifrån sig ett knackande hjul när bilen körs på ett ojämnt underlag.

När det kommer till diesel-varianterna är det också vanligt med oljeläckage. Detta beror på att en tätning till turbon gått sönder och behöver bytas.

Ett annat vanligt fel är att kylvätskans temperatur-sensor slutat fungera, vilket får bilens Engine Management Warning-lampa att tändas. Bilen kan också bli svårare att starta. Ifall detta inträffar måste temperatur-sensorn bytas ut.

Audi A4

Audi A4 var biltillverkarens uppföljare på en av deras storsäljare, Audi 80. Idag är Audi A4 bilmärkets mest sålda bil och finns både som kombi och sedan. Bilen är idag inne på sin fjärde generation men en ny generation kommer att komma 2016.

Ett vanligt problem är att det kommer in vatten i förarkupén. Detta beror på att bilens vattenutlopp blivit igentäppt av löv eller smuts.

Det är också vanligt att vindrutetorkaren i bak slutar fungera. Detta beror på att motorn som driver vindrutetorkaren går sönder och måste bytas.

Ett annat vanligt är att växellådan på nyare modeller blir trögare och växlar på ett otympligt sätt. Ifall detta är fallet behöver du uppsöka en verkstad så kan de uppdatera din bils firmware, vilket skall fixa problemet.

Audi Q7

Audi Q7 är och var Audis första SUV. Bilen lanserades 2005 och är idag Audis största stadsjeep. 2015 var det sista året för den gamla generationens Q7, då en ny och uppdaterad Audi Q7 kommer ut 2016.

Ett vanligt problem hos Q7:an är att det läcker in vatten från soltaket. Då soltaket sitter ovanför förarkonsolen kan dessa vattenläckor leda till elproblem.

Då bilen är väldigt tung är det också vanligt att däck och bromsar slits mycket snabbare än de skulle göras på en lättare bil. Så det är viktigt för dig som bilägare att hålla extra koll på mönsterdjup och bromsskivor.

Andra problem är att förarsätets motor slutar fungera och att lädret lätt blir nednött. Även stötdämparna kan krångla.

Beställ bildelar till din Audi på nätet

Hos Mister-Auto hittar du ett stort utbud av bildelar till din Audi. Då vi inte har några fysiska butiker eller verkstäder kan vi alltid erbjuda dig ett riktigt bra pris. Hos oss hittar du reservdelar från alla större tillverkare.

När du köper bildelar online från oss köper du från en av Europas största butiker för bildelar.

Sortera
Tekniske egenskaper