Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter
Fram till söndag

Torkarblad

Torkarblad och vindrutetorkare

Det finns ingen som tänker på torkarblad tills de slutar fungera. De är bara där när du köper din bil. Men samtidigt kan denna billiga bildel vara skillnaden mellan ett säkert och ett osäkert fordon. Har du någonsin kört i ösregn med dåliga torkarblad vet du vad vi menar. Så se till att din körupplevelse är säker oavsett väder genom att köpa nya torkarblad online från Mister-Auto.

Normalt sett kan det vara svårt att hitta rätt vindrutetorkare till din bil. Men hos Mister-Auto behöver du inte stå och vela mellan två olika torkarblad på macken. Hos oss kan du enkelt söka med ditt registreringsnummer. Vi kollar automatiskt vad din bil behöver så att du inte behöver oroa dig om att du har rätt torkarblad. Denna tjänst fungerar så länge din bil är registrerad i Sverige.

Olika typer av torkarblad

Det finns två huvudtyper av torkarblad:

  • Standardblad - Standardtorkare, som också kallas får stålblad ibland, är den typ av torkarblad som de flesta ser framför sig när de tänker på vindrutetorkare. Med en stålbåge som håller själva torkarna på plats är de lätta att känna igen, och är en modell som går att använda till alla äldre bilar och många billigare bilmodeller idag. Standardblad är allt som oftast billigare än flatblades.
  • Flatblades - Flatblades, eller platta torkarblad, är det moderna alternativet till de klassiska standardbladen. Denna typ av vindrutetorkare används allt som oftast av nyare bilmodeller. Bland premium-modeller är flatblades idag standard. Framförallt används dessa då de följer rutan bättre vilket ger en renare ruta. Flatblades kostar nästan alltid mer än standardblad, men du kan så klart köpa dem till ett bra pris online från Mister-Auto.

Så byter du torkarblad

På de flesta tokarbladsförpackningar finns det instruktioner om hur de gamla torkarbladen tas av. Generellt sett är reglen: ta gärna i, men ta inte i för mycket. Du vill inte bryta av torkarbladet eller skada de fästen som behövs för att fästa de nya torkarbladen. Det är också viktigt att inte vara för våldsam då du kan skada bilrutan ifall du har riktig otur. En ny bilruta kan bli en väldigt kostsam affär.

Det skall också finnas instruktioner på hur du monterar dina nya torkarblad på förpackningen. Även här är det viktigt att ha tålamod och iaktaga försiktighet. Till exempel är det aldrig en bra idé att släppa ner torkararmen. För istället ned den försiktigt för att undvika onödiga skador.

Läs alltid din servicemanual innan du byter torkarblad, då vissa bilar kräver att bilen befinner sig i serviceläge innan du kan byta vindrutetorkare.

Varför ska jag köpa mina torkarblad online?

För att det är enkelt, billigare, och du får rätt bildel är det korta svaret. För att Mister-Auto har över 300.000 bildelar i sortiment för hundratals olika bilmodeller och har verksamhet i över 20 olika länder är det lite längre svaret. Allting blir billigare då man köper det i bulk. Detta gäller även bildelar. Med Mister-Auto får du rätt bildel till rätt pris.

Förutom vindrutetorkare till framruta har vi så klart också torkarblad till bakrutan och torkararmar. Vi har också spolvätskepumpar som hjälper dig ifall du har dåligt tryck med vindrutespolningen.

Sortera
Tekniske egenskaper
Produktkriterier
Torkarblad
Torkarblad
Hur väljer man rätt?
Få hjälp med ditt val
BOSCH
Sats med 2 torkarblad BOSCH Aerotwin BOSCH - 3 397 118 911

Sats med 2 torkarblad BOSCH Aerotwin
BOSCH -
Ref: 3 397 118 911 / AR 653 S

158 recensioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 experter redo att hjälpa dig
Delbetalning
skickas samma dag
Lätt att returnera:
30 dagar öppet köp