Meny Stäng
Avbryt
Lägg till mitt fordon Lägg till mitt fordon
!
Identifiera ditt fordon för val av kompatibla produkter

Mercedes reservdelar

Mercedes - tysk kvalitet

Mercedes är ett av de stora namnen inom bilbranschen. Företaget, som startades 1926, är idag mest kända för sina högkvalitativa och dyra bilar, men tillverkar också bussar och truckar. Företaget startades i Stuttgart, där de fortfarande har sitt huvudkvarter.

Olika Mercedes modeller och dess vanligaste problem

I regel har Mercedes olika bilmodeller väldigt hög kvalitet. Men alla bilar har sina egna små svagheter och egenheter. Som bilägare kan det vara bra att hålla koll på vad du skall hålla extra uppsikt över med just din bil.

A-klass

Mercedes A-klass är benämningen på Mercedes allra minsta bilar. Bilserien började tillverkas första gången 1997 och är fortfarande i tillverkning.

Många äldre A-klass bilar har mycket problem med automatiska växellådor och kopplingspedaler. Det är också vanligt att bakluckans lås slits ut, och det blir svårare att öppna bakluckan. Ett annat vanligt problem är att de munstycken som fördelar spolarvätska ofta går sönder, både fram och bak.

C-klass

C-klassen är kanske den vanligaste Mercedes-modellen i Sverige. Bil-serien började tillverkas 1993 och har varit i tillverkning sedan dess. Bilen finns i många olika versioner och är nu inne på sin fjärde generation.

Vanliga problem hos denna bil-serie är bland annat att de ihopfällbara backspeglarna ofta börjar krångla efter ett par år. Antingen genom att låta mycket vid infällning eller genom att inte fälla in sig själva alls.

Många diesel-varianter har också problem med oljeläckage. Ett problem som Mercedes försökte åtgärda genom en återkallning av drabbade modeller.

Det finns också problem med att strålkastare släpper in fukt, vilket över tid kommer leda till att strålkastarlampan slutar fungera.

E-klass

E-klassen är Mercedes största vanliga personbil som tillverkas i stor skala. I sin nuvarande form började bilen tillverkas 1993 och är idag inne på sin femte generation.

Ett vanligt problem här är att bilen låter mycket på tomgång. Detta är ett tecken på att avgassystem blockeras. Ett annat vanligt tecken på detta är att bilens acceleration plötsligt blir sämre.

Det finns också med kupévärmen. Bilägare kan ibland höra klickande ljud. Detta beror en motor i klimatanläggningen. Denna motor måste i sådana fall bytas.

På äldre bilar utan metallic-lack finns det också problem med rost.

Köp reservdelar till din Mercedes på nätet

En trasig Mercedes kan bli en dyr affär. Men med Mister-Auto kan du spara pengar när det kommer till att beställa reservdelar. Med verksamhet i över 20 länder och med över 300.000 reservdelar i vårt sortiment har vi delen du letar efter.

Genom att inte ha några verkstäder eller fysiska butiker ser vi till att det enda du betalar för är bildelen i sig.

Beställ idag och få dina bildelar till ett bra pris.

Sortera
Tekniske egenskaper