Kedjor

Hitta rätt kanaler för ditt fordon.
 
 

Våra snökedje-märken

KONIG PEWAG BOLK POLAIRE MICHELIN
  • //se-static.cdn.mister-auto.com/img/sv_SE/visuals/0/d_slide_chaines_4399_564de2bf54d69.png
  • //se-static.cdn.mister-auto.com/img/sv_SE/visuals/0/d_slide_chaines_48891_59e850870fb93.png

Kvalitetsetikett

TÜV

TÜV-märket garanterar en viss standard på produktion, kvalitet, pålitlighet och säkerhet.

V5117 ÖNORM

V5117 ÖNORM bestämmer fastställer normer och monteringsanvisningar för snökedjor lämpliga för M1 (personbilar och mindre skåpbilar), N1 (fordon upp till 3,5 ton), O1 (släp upp till 750 kg) och O2 (släp upp till 3,5 ton) fordon. Etiketten avgör också minimal dragkraftsstandard för snökedjor, förutsatt att de är korrekt monterade.

Nyare bilar

Största delen av dagens bilar kan inte bära snökedjor. Genom tiden har storleken av bildäcken blivit större, vilket begränsar utrymmet runt däcket och förhindrar därför användningen av snökedjor.

För att undvika detta problem erbjuder Mister-Auto Thules K-SLIM -snökedjor, som är lätta att montera på bilar som normalt inte kan bära snökedjor! Thules K-SLIM -kedjor är kända och hyllade av användare och värderas speciellt för sin styrka.

Gör din bil klar för vintern

Den första snön börjar så småningom falla och det är viktigt att vara välförberedd för att undvika otrevliga överraskningar. Hos Mister-Auto erbjuder vi dig det bästa materialet för det bästa priset! Letar du efter de bästa kvalitetskedjorna eller kedjorna som ger mest valuta för pengarna? Vi har att erbjuda produkter för alla behov och kriterier!


KONIG

König snökedjor

Stanna inte pga dåligt väder! Låt inte snön komma i vägen - och kör säkert och självsäkert på snötäckta vägar. Königs innovativa snökedjor är snabba, intuitiva och lätta att montera. König erbjuder det bredaste utbudet av snökedjor för personbilar med den bästa kombinationen av användarvänlighet, tillförlitlighet och prestanda.

BOLK

Bölk snökedjor

Åker du ibland på semester till bergen och söker efter snökedjor för ett överkomligt pris? Välj då kejor från Bölk, Mister-Autos egna varumärke.

► Så väljer du rätt snökedjor

Snökedjorna består av metallänkar som är placerade runt däcket. Deras roll är att stärka greppet på halt underlag. Kedjorna är kopplade till de drivande hjulen, dvs. framhjulen i fall bilen har framhjulsdrift och bakhjulen vid bakhjulsdrift.

Du hittar de rätta snökedjorna till din bil genom att fylla in den rätta informationen (höjd, bredd och dimensioner) uppe på sidan.

Ett förmånligare alternativ för den traditionella snökedjan är snöstrumpor! Även kallad snösockor, är snökedjan perfekt för korta resor på plan yta med lite snö. Även om snöstrumpor är praktiska och förmånliga, är deras livslägd dock väldigt kort: cirka 20 km

Försiktighetsåtgärder för montering av dina kedjor

1Före du monterar dina snökedjor :

  • För säkerhet och komfort, öva på att montera dina kedjor före avfärd. För att göra detta, kör din bil på en torr och platt yta, i en välbelysd plats.
  • Lagra dem i bilens bagagelucka eller ett annat lättåtkomligt utrymme.

3Efter monteringen :

  • Spänn dina kedjor igen efter ett par mil.
  • Kör inte snabbare än 50 km i timmen, eller även långsammare enligt tillverkarnas rekommendationer.
  • Undvik att köra på ytor utan snö. Ifall du måste göra det, undvik snabba accelerationer eller bromsningar.

2Om du behöver tillämpa snökedjorna :

  • Parkera din bil bort från vägen (på motorvägen, använd inte vägren utan stanna på en rastplats)
  • Utrusta dig med varma kläder, handskar och ett par trasor. Ifall det är mörkt ta med dig även en ficklampa.

4Efter användningen av snökedjorna :

  • Gör dina kedjors livslägd längre genom att rengöra dem noggrant efter varje användning. Vägar med salt kan orsaka tidig förslitning av dina kedjor. För att bevara dem längre, tvätta kedjorna med varmt vatten och låt dem torka ordentligt förrän du lägger dem tillbaka i emballaget.